Funkcje:




Godziny przyjęć:

Egzaminy i dyżury w letniej sesji egzaminacyjnej 2016/2017

Egzaminy i sprawdziany

  1. Podstawy zarządzania dla kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji, I rok studia niestacjonarne – 25.06.2017 godz. 13.00 – 15.00, sala OZ-6
  2. Zasoby kadrowe w małej firmie dla kierunku zarządzanie, III rok, studia licencjackie stacjonarne – 27.06.2017 godz. 10.15 – 12.00, sala OZ-6
  3. Podstawy zarządzania dla kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji, I rok studia niestacjonarne – 2.07.2017 godz. 10.00 – 12.00 sala OZ-6
  4. Zasoby kadrowe w małej firmie dla kierunku zarządzanie, III rok, studia licencjackie stacjonarne – 4.07.2017 godz. 10.15 – 12.00, sala OZ-6
  5. Zasoby kadrowe w małej firmie dla kierunku zarządzanie, III rok, studia licencjackie stacjonarne – 5.09.2017 godz. 10.15 – 12.00, sala OZ-6
  6. Podstawy zarządzania dla kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji, I rok studia niestacjonarne – 10.09.2017 godz. 10.00 – 12.00, sala OZ-6

Studenci, którzy mają do zaliczenia przedmioty z semestrów poprzednich mogą wybierać dowolne terminy.

Dyżury (pokój 20, I piętro, Piotrkowska 266)

  1. 06.2017 godz. 11.00 – 12.45
  2. 06.2017 godz. 12.00 – 14.00
  3. 07.2017 godz. 12.00 – 14.00
  4. 07.2017 godz. 12.00 – 14.00
  5. 09.2017 godz. 12.00 – 14.00
  6. 09.2017 godz. 12.00 – 14.00

 



Obszary badawcze:

  1. Struktury organizacyjne przedsiębiorstw
  2. Rozwój przedsiębiorstwa (cykl życia organizacji)
  3. Organizacja pracy kierowniczej
  4. Zarządzanie w spółkach kapitałowych, holdingach i koncernach
  5. Naczelny i średni szczebel zarządzania w przedsiębiorstwie
  6. Decentralizacja zarządzania i partycypacja pracowników
  7. Alianse strategiczne, fuzje i konsolidacje przedsiębiorstw, struktury sieciowe
  8. Restrukturyzacja przedsiębiorstw i sektorów gospodarczych
  9. Zarządzanie w instytucjach non-profit, w organizacjach edukacyjnych i w służbie zdrowia
  10. Małe i średnie przedsiębiorstwa w gospodarce rynkowej
  11. Przywództwo i zasoby kadrowe w małej firmie
  12. Uwarunkowania rozwoju przedsiębiorczości
  13. Społeczne i organizacyjne aspekty zarządzania jakością
  14. Organizacja firm logistycznych, telekomunikacyjnych i innych z sektora zaawansowanych technologii
  15. Zarządzanie przedsiębiorstwami rodzinnymi
  16. Organizacja instytucji sektora bankowego i ubezpieczeniowego
  17. Zarządzanie przedsiębiorstwami międzynarodowymi
  18. System wspomagania małych i średnich przedsiębiorstw
  19. Nadzór właścicielski w organizacjach gospodarczych
  20. Zarządzanie przedsiębiorstwem w sytuacjach kryzysowych

Zagadnienia te stanowią jednocześnie obszary dyplomowania.